Dit was het online artikel in het DvhN van 29 oktober 2020:

Van vuige metal tot dromerige IJslandse melodieën en Drenthes eigen Skik. Zo uiteenlopend zijn de favoriete hits van medewerkers van de gemeente Assen. De bonte verzameling muziek moet de onderlinge verbondenheid versterken.

Concerncontroller Jan Willem Dijk bedacht de afspeellijst ‘Gemeente Assen on Spotify’. ,,Door muziek kom je met elkaar in verbinding en via iemands muzieksmaak leer je elkaar beter kennen”, vertelt Dijk. Zijn thuiswerkende collega’s reageren enthousiast op het initiatief.

Dit is de afspeellijst van de gemeente Assen! met favoriete nummers van bevlogen en hardwerkende collega’s. Ondanks dat we op afstand van elkaar werken staan we via deze afspeellijst nog steeds met elkaar in verbinding! De lijst is uitermate geschikt voor thuiswerkers. Veel luisterplezier! DJDijk✋

Thema eenzaamheid
Onder meer via LinkedIn riep hij ze op hun favoriete nummers aan te leveren. Ook vraagt hij ze om een verhaaltje over de nummers mee te sturen. ,,Hele verrassende en emotionele dingen komen naar voren”, vertelt Dijk. Die verhalen verschijnen in december in het personeelsblad.

Inmiddels is al bijna dertien uur (ruim 20 uur geworden) aan muziek verzameld. Opvallend is dat het thema ‘eenzaamheid’ regelmatig terugkeert in de nummers als Why tell me why van Anita Meyer, When we stand together van Nickelback of de plaat Ik kan het niet alleen van het album Niemand in de stad van De Dijk.

Anita Meyer – Why Tell Me Why • TopPop; 21 januari 2016.
Nickelback – When We Stand Together; 25 november 2011.

De concerncontroller is verrast door de nummers die hem worden toegestuurd. ,,Het nummer My knight in black leather van Bette Midler staat nu meteen in mijn top 50 favoriete nummers.”

Bette Midler My knight in black leather 1979; 3 maart 2016.

De afspeellijst telt 126 volgers (momenteel 166!) en dat overtreft Dijks’ verwachtingen. Iedereen kan de afspeellijst volgen op Spotify. Muziek toevoegen is alleen mogelijk via beheerder, DJ Dijk.

Hij hoopt dat anderen zijn initiatief volgen en zelf huis-DJ worden bij hun werkgever.

Hieronder een link naar het artikel:

http://www.e-pages.dk/dvhn/11588/article/1237923/21/3/render/?token=0038c0fa06077a886ab5c5d1c7bb467f

Categorieën: In de media

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *