Dit is een blog van Tienus en Ellen Kamping. Onze buren hebben een passie voor de Blues en zijn trouwe volgers van mijn afspeellijsten. “DJ Dijk ofwel Jan Willem Dijk draagt vol passie zijn muziek uit. Wij weten DJ Dijk te vinden op Spotify en zijn openbare playlists, waar voor elk moment wel een passende playlist is te vinden”.

“Wij zelf zijn groot liefhebbers van blues en gaan graag naar een blues festival of optreden. Blues is niet bij iedereen bekend of men vindt het niet leuk. Daardoor vinden optredens vaak in een kleine setting plaats, waardoor de sfeer die de blues met zich meebrengt nog beter tot zijn recht komt. Bij blues kun je jezelf zijn en voel je het leven!”.

Luister hier kort naar fragmenten van de afspeellijst Bluescruise NL.

GG And The Cruisers

Deze te gekke Drentse bluesband maakt tunes die lekker dansbaar en zeer swingend zijn. Swing jij mee met GG and the Cruisers? De bluesband GG & The Cruisers, is opgericht in 2015 en bestaande uit Henk de Ruiter (winnaar Dutch Blues Challenge 2013 en finalist 2015), Gerrit Bruinink en de broers Hans en Erik Niemeijer.

Een band waarin ‘Oldschool’ Blues ‘Newschool’ Blues ontmoet! Alle stijlen blues worden moeiteloos in elkaar verweven waardoor er een verrassend eigentijdse maar toch ook vintage sound ontstaat. Het repertoire van de Cruisers bestaat zowel uit eigen werk, als bewerkingen van traditionele Bluessongs van o.a. Sonny Terry & Brownie Mcghee, Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Tommy Johnson, Muddy Waters, Little Walter en Leadbelly.

De bandbezetting is als volgt,
Henk de Ruiter, Zang/Gitaar.
Erik Niemeijer, Bluesharp/Zang.
Hans Niemeijer, Contrabas.
Gerrit Bruinink, Drums.

GG and the Cruisers is een band die je absoluut gezien en gehoord moet hebben! Kijk ook op Facebook.

Het Album Suitcase van GG and the Cruisers is op 3 september 2017 uitgebracht. Lees hier de uitgebreide recensie van het album in the bluesmagazine.

Zie hieronder een Youtube Filmpje van het nummer Pontiac Chieftain van GG And The Cruisers. Het nummer is live opgenomen in de Sun Studio in Memphis. De beelden zijn opgenomen tijdens de reis door de Verenigde Staten in de Shack Up Inn Clarksdale.

Henk de Ruiter: door onze trip naar Amerika zijn we teruggegaan de roots van onze muziek. Met name het jammen met een echte delta bluesmuzikant uit Clarcsdale af bij ons het bluesvirus vleugels. De CD is te bestellen via www.ggandthecruisers.nl.

GG And The Cruisers – Pontiac Chieftain – Official clip.

En nog enkele foto’s van de Bluescruisse.

Bluescruise 2019 jam sessie.
Bluescruise 2019.

De groeten aan alle Bluesliefhebbers van Roger Naber

De legendarische Roger Naber, veteraan in de bluesindustrie van meer dan 40 jaar en tweemaal bekroond met ‘Blues Promoter Of The Year’ door The Blues Foundation, heeft een groot aantal van de meest diverse en getalenteerde blues- en rhythm & bluesbands ter wereld geselecteerd, plus een groot aantal onaangekondigde “Verrasgasten” die u kunt ontmoeten en waarvan u kunt genieten. Welke stijl bluesmuziek je ook aan het werk krijgt, je kunt er zeker van zijn dat we het hebben! Gewoon zeilen levert je een “Backstage Pass” op.

Rober Naber: De legendarische Rhythm & Blues Cruise is echt een enorm levensveranderende ervaring geweest voor letterlijk duizenden muzikanten en bluescruisers. We hebben een “Blues Village” gecreëerd waar iedereen meerdere optredens kan zien, naar believen met elkaar kan jammen, kan netwerken en gewoon kan ontspannen … voor een hele week op zee.

Ons bluesmekka toont meer muziek dan je tijdens de reis kunt zien! Stel je voor dat je aan de voorkant van het pooldeck-podium danst terwijl ons luxe schip met 20 knopen onder de sterren vaart, of zonnebaadt op een bovendek terwijl de bands direct eronder spelen. Het is een ervaring die alleen kan worden omschreven als Bluesin’®.

Bluescruise.

Categorieën: Events

1 reactie

Hans · 27 maart 2021 op 21:38

Wat een leuk verhaal over onze band zeg!
Dank!!
Groeten Hans

Reacties zijn gesloten.