Dit is een blog over DJ Rolf Timmer, geboren en getogen in Emmen. Sinds 2016 woont deze bevlogen en enthousiaste DJ op de Panfluit in Emmen. De Panfluit biedt zelfstandige woongelegenheid voor mensen met een beperking. Alle 24 bewoners hebben een eigen appartement en er wordt gebruik gemaakt van een gezamenlijke huiskamer. Het bevalt Rolf daar super, hij wil er nooit meer weg!

DJ Rolf Timmer, altijd met de duim omhoog!

Rolf werkt in lunch-café Anderz in Odoorn daar doet hij veel verschillende werkzaamheden. Van bediening, receptiewerk, gastheer, afwasdienst tot bardienst. Radiomaken is zijn passie. Dat doet hij dan ook al heel lang. Tijd voor Timmer is het radioprogramma waarmee Rolf aan de weg Timmert. In deze blog lees je van alles over DJ Rolf Timmer.

Hoe is Rolf DJ geworden

Rolf is begonnen bij Radio Emmen als side kick op de nieuwsredactie. Bij radio Emmen heeft hij van alles gedaan. Maar het leukste was toch wel het radioprogramma goedemiddag Billy dat Rolf samen maakte met niemand minder dan William Bossong; basgitarist van de band Mooi Wark! Het programma werd elke donderdagmiddag tussen 12.00 uur en 14.00 uur op de lokale radio uitgezonden. Beiden leken het destijds leuk om samen een radioprogramma te maken en zo ontstond een mooie samenwerking.

William Bossong is te beluisteren op de nieuwe Drentstalige podcast ‘Praot Drents Met Mij.

The Rock And Roll Hall of Fame

Naast een goede basgitarist bleek William ook een hele goede presentator te zijn aldus Rolf. DJ Rolf Timmer bracht gelijk al een heel mooi item in voor het radioprogramma: The Rock And Roll Hall of Fame. Elke week stelde William een muzieklegenda op met steeds weer andere Rock and Roll bands of artiesten. De ene week was het BB King en de andere week Chuck Berry. Heel wat bands zijn langsgekomen in deze Hall of Fame.

Tijdens de radio-uitzendingen zorgde Rolf als side kick en medepresentator voor achtergrondinformatie over de artiesten. Onder andere via Wikipedia wist Rolf altijd wel iets interessants te vinden. Rolf heeft nog steeds een goed contact met William.

Het ontstaan van Tijd voor Timmer

Na Radio Emmen kwam Radio Loco op het pad van Rolf. Bij Radio Loco is tijd voor Timmer ontstaan. Het programma is gestart met nieuws en actualiteiten en was iedere maandagmiddag tussen 13.00 uur tot 14.00 op de lokale radiozender te beluisteren. Op een gegeven moment stopte radio Loco. De Lokale Omroep Coevorden is inmiddels gefuseerd met Radio Emmen. Beide radiostations zijn samen verder gegaan onder de naam ZO!34: de stem van Zuid Oost Drenthe aan de N34.

Tijd voor Timmer iedere zaterdag van 18.00 uur tot 20.00 uur, vergeet het niet.

Internetradiozender Astradio

Rolf bleef niet stilzitten en snel kwam Astradio in beeld en werd Tijd voor Timmer nieuw leven in geblazen. Het radioprogramma ging over van een nieuws en actualiteiten programma naar een muziekprogramma. Tijd voor Timmer werd steeds beter: “Het is een interactief programma met verzoekjes met allerlei soorten van muziek, geen ‘talkshow’, maar een echt muziekprogramma”.

Astradio was een web-radiostation voor mensen die anders durven te zijn; het nieuwe geluid voor nieuw talent. Helaas is Astradio gestopt. Rolf was in van november 2020 tot en met begin april 2020 iedere zaterdagavond te beluisteren op deze internetradiozender.

DJ Rolf Timmer nu te beluisteren bij Radio Sterren-Team

Nu is Rolf te beluisteren bij Het Radio Sterren-Team; iedere zaterdag van 15.00 uur tot 17.00. Daar draait Rolf muziek van alle tijden. Veel bekende gouden ouwe hits komen voorbij. De hele week is Rolf bezig met het samenstellen en het zoeken naar verhalen die hij bij de platen kan vertellen. En dat doet Rolf heel leuk. Radio Sterren Team is opgericht door Edwin van der Lee.

Hij schakelt heel gemakkelijk met zijn goede muziekkeuze door 60 jaar hitgeschiedenis heen. Je kunt er van verzekerd zijn dat Rolf de nummers helemaal afspeelt. De slogan van Rolf luidt: Tijd voor Timmer Tijdloze Muziek. Rolf begint zijn uitzending altijd met een intro: Sirius van The Alan Parsons Project.

The Alan Parsons Project – Sirius (Original).

Zaterdagavond 24 april 2021 was het dan zover; de eerste uitzending van Tijd voor Timmer bij Het Radio Sterren-Team. Als eerste nummer werd Dreadlock Holiday van 10cc gedraaid, gevolgd door Adele, Al Jerreau, Al Stewart en Alvaro Soler met het vrolijke nummer Sofia. Laat je verrassen door de muziek van DJ Rolf Timmer. Dan zul je horen dat Rolf goed is in het radio maken en ervaar je de duidelijke radio-stem van deze DJ.

Je kunt ook verzoeknummers aanvragen. Ga dan naar de website: https://www.radiosterrenteam.nl/ en klik op verzoekje. Je kunt ook een verzoeknummer aanvragen door een appje te sturen op 06-4254 8673; het mobiele nummer van Rolf. Tijd voor Timmer: een echte aanrader!

Volg Rolf Timmer

Volg Tijd voor Timmer niet alleen op de radio maar ook op Facebook. Rolf zou het erg leuk vinden als jij als lezer van deze blog hem gaat volgen op Facebook: Luisteraars Tijd voor Timmer. Wanneer je het leuk vindt kun jezelf op deze pagina ook anderen uitnodigen Rolf te volgen. Wanneer je naar het radioprogramma wilt luisteren klik dan op deze tekst: zaterdagavond uitzending van Tijd voor Timmer ga dan naar de webplayer en klik op het afspeelknopje: driehoekje.

Meer volgers en meer luisteraars dat is de ambitie van Rolf. Tijdens de radio-uitzending kan Rolf op het Radioforum Shoutcast zien hoeveel luisteraars hij heeft. Het forum is alleen toegankelijk voor DJ’s. Jullie zijn allemaal van harte welkom!

Volg:

DJ Rolf Timmer

Op Facebook en op de radio!

Gewoon jezelf blijven

“Gewoon jezelf blijven en doorgaan met waar ik mee bezig ben” dat zijn mooie bescheiden woorden van het talent Timmer. Over zijn radio-uitzendingen vertelt Rolf: “geen no nonsens, gewoon rustig de platen aan en afkondigen. Niet Popie Jopie doen, gewoon normaal doen zonder poespas”. Dat heeft Rolf allemaal van zijn vader geleerd. Zijn vader luistert elke week en is zijn grootste fan; vanaf het begin is hij erbij.

Fan van Phil Collins

Rolf houdt van Rock and Pop. Toto, U2, Kensington en Loïs Lane vindt hij goede bands. Zijn favoriete artiest is Phil Collins. “Hij is een alleskunner” vertelt Rolf. “Hij is begonnen als acteur en is artiest geworden toen hij drummer en leadzanger werd bij Genisis. Waarna hij solo verder ging. Hij is inmiddels gestopt omdat hij een geluidsbeschadiging aan het linkeroor heeft opgelopen”.

Phil Collins.

“In 2004 heeft hij een afscheidstournee gegeven. In onderstaand YouTube-filmpje van The Last farewell Tour kun je het laatste optreden zien van Phil Collins in Parijs met het nummer In The Air Tonight. Toen was hij al oud, dan kun je aan zijn zangkwaliteiten horen die waren toen al heel erg laag”.

Phil Collins met In The Air Tonight (Farewell Tour 2004) opgenomen in Palais Omnisports.

Edwin Evers als voorbeeld

Radio 2 is het favoriete radiostation van Rolf. “Daar hebben ze goede voorbeelden van hoe je als DJ de luisteraars kunt boeien en ze hebben mooie muziek”. Ook luistert Rolf graag naar Radio Continu.

Edwin Evers aan het werk bij Radio 538, voorheen elke dag vanaf 6.00 uur.

Zijn favoriete DJ is Edwin Evers met het radioprogramma Evers staat op. Hij was voor Rolf een voorbeeld. Edwin Evers had vaak leuke items en deed bepaalde typetjes na. Evers staat op was tot en met de laatste uitzending het best beluisterde ochtendprogramma op de Nederlandse radio. Gemiddeld stemden er 1,61 miljoen luisteraars af op het programma.

Edwin Evers samen met sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn en Jelte van der Goot. Vaste nieuwslezer Henk Blok hield je op de hoogte van het laatste nieuws.

“Heel erg jammer dat hij is gestopt” vertelt Rolf. De Edwin Evers Band kent Rolf (nog) niet. Hij vindt de soloplaten van Edwin Evers goed. Rolf zou het heel leuk vinden om bij Radio 538 een keer een rondleiding te krijgen zodat hij achter de schermen kan kijken. “Helaas is dat tot nu toe nog niet gelukt” vertelt Rolf.

‘Vrienden Van De Show’, afscheidslied voor Edwin Evers | 538Gemist.

Drive in Show De Panfluit

“Wij hebben een drive in show opgezet. Sinds een jaar of 6 doen we dat. Met speciale gelegenheden draaien we dan muziek. We verdienen er niet aan. Maar kunnen zo mooi op de panfluit een muzikale avond verzorgen. Af en toe mogen we de boer op, maar dat gaat dan in overleg. We hebben ook een Facebook-pagina“.

DJ Rolf Timmer op Spotify

Luister hier kort naar fragmenten van de afspeellijst Drive in Show De Panfluit. De playlist kun je ook volgen op Spotify. Zoek dan op het vergrootglas op Drive in Show De Panfluit. Door op het hartje te klikken voeg je de lijst toe aan je eigen bibliotheek op Spotify. Wil je Rolf volgen op Spotify zoek dan op Rolf Timmer (profiel); klik vervolgens op volgen. Kijk ook naar leuke afspeellijsten van DJ Dijk die je kunt volgen.

https://open.spotify.com/playlist/6HsqkPnvEIFURYWgtacUAw?si=m1lYHmcwQ7ilrgxNuBIubA
Categorieën: Vrije tijd

4 reacties

William · 27 april 2021 op 07:25

Wat een mooi stuk over Rolf, en het contact is altijd gebleven en op maandag middag geef ik nog muziek op het Mozaïek in Emmen aan de band (monday afternoon) waar Rolf de drummer en zanger van is.
Helaas door de pandemie is dat nu niet mogelijk maar als straks dit alles weer over is gaan wij weer verder met de band en dan komt er ook een single uit samen de zangeres van de band, Sandra Lubben.
Dus volg zijn radio programma maar ook de band, Monday afternoon.

Ilona · 4 mei 2021 op 18:25

Wat leuk Rolf! Het hele verhaal zo in de goede volgorde onder elkaar! Erg leuk gedaan. Wat een kennis heb jij van muziek! Ongelooflijk. Het lukt mij niet om altijd te luisteren maar je weet dat ik je talent bewonder, ga vooral door!

Marian Nannenberg · 5 mei 2021 op 14:27

Rolf ik ben heel trots op jou. Toen je bij mij in de klas zat, was je ook al heel muzikaal.
Je drumde goed. Muziek was je passie. Ik dacht altijd al, dat je later iets met muziek ging doen.
Geweldig! Proficiat!

Rolf Timmer · 11 mei 2021 op 11:22

Goedemorgen meneer Dijk
Ik kan u nu al een 10 met een griffel geven voor een geweldig stuk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *