Via Echt Ierland hadden mijn kameraad Biense van Spronsen en ik voor juni 2018 een vijfdaagse rondreis geboekt. De hotels en de mooiste plekjes waren voor ons al door Echt Ierland uitgezocht. De vliegtickets van Aer Lingus kregen we meegestuurd met de rest van de informatie over onze rondreis. We kregen ook nog een paar websites aangereikt om ons alvast op de trip voor te bereiden: alles over Ierland en alles over Dublin.

Ierland is een prachtig land waar genoeg te beleven is. Dankzij de warme golfstroom heeft het land een uiterst mild en gelijkmatig zeeklimaat, dat geen warme zomers en winters kent. In het land van de groene heuvels, mythen en legenden ligt een rijkdom van historische schatten en adembenemende landschappen. Ierland heeft eeuwenoude kastelen, prachtige tuinen, kleurrijke vissersdorpjes en de hoogste kliffen die je ooit gezien hebt. Vijf dagen was veel tekort om al dit moois van Ierland te zien. We gaan er dan ook zeker nog eens terugkomen!

Raheen House Hotel

De eerste drie paar dagen verbleven wij in het Raheen House Hotel in Clonmel gelegen in county Tipperary. Het hotel heeft een geschiedenis die teruggaat tot in de 17de eeuw en biedt haar gasten de kans om te genieten van de rust en luxe in de omgeving.

Clonmel – Raheen Hotel.

Dublin

De laatste twee dagen waren wij in het historische Sandymount Hotel AB in Dublin in de prachtige wijk Ballsbridge, op circa 10 minuten afstand van het centrum van Dublin met de tram. In Dublin is veel te beleven. Winkelen, musea en theater. Trinity College en ’the book of Kells’, the Guinness Storehouse en Jameson distillery zijn ook populair bij de vele toeristen die naar Dublin komen. Maar ook Stephen’s Green, het bruisende uitgangsleven in de Template Bar district en St. Patrick’s Cathedral behoren tot de mogelijkheden.

Hierna volgen een paar mooie foto’s van onze trip.

Bunmahon – Tankardstown.
Upper Lake Glandalough.
Glendalough – Sevenchurches.
Bunmahon – Tankardstown.
Rock of Cashel.
Kilkenny – Walkinslough.
Glenmalur – Ballboy.
Valleymount – Coonmore.
Old Library and The Book of Kells.
The Guinness Storehouse met het bekende Guiness bier.

The Brazen Head

The Brazen Head by night.

The Brazen Head is de oudste pub van Ierland. Sinds 1198 is deze herberg gevestigd in Lower Bridge Street, DublinIerland. Het huidige gebouw is in 1754 gebouwd als koetshuis. The Brazen Head herbergt het allerbeste van de Ierse traditionele muziek. Muzikanten uit heel Ierland komen samen om hun liefde voor muziek te delen. Afhankelijk van de avond die je bezoekt, kun je een traditionele sessie bijwonen of een meer eigentijdse band die bekende ballads speelt.

Wij hadden geluk die avond en hebben van heel dichtbij de sfeer in deze Ierse pub kunnen proeven met fantastische Ierse muziek. Wat opviel in is dat iedereen bier dronk. Mannen, vrouwen, jong en oud. Voornamelijk werd Guinness en Calrsberg gedronken.

Kijk hier naar het geweldige optreden van drie muzikanten uit Dublin.

Met het bekendste Ierse Pub nummer Whiskey in the jar van The Dublinners.

Temple Bar District

Temple Bar is een bruisende wijk aan de rivier met geplaveide steegjes. Hét populairste uitgaansgebied in Dublin is zonder twijfel het Temple Bar district aan de zuidkant van de stad. Dit uitgaansgebied ligt in het centrum van de stad en centreert zich om de bekende Temple Bar met zijn rode gevels en is volgebouwd met gezellige Ierse kroegen en restaurants. In veel pubs in de Temple Bar wijk wordt live muziek gespeeld door een zanger/zangeres met gitaar of kleine bandjes.

Biense voor de Temple Bar.

Vaak brengen ze de bekende Ierse klassiekers van onder andere U2 en de Dubliners ten gehore gecombineerd met andere bekende hits van bijvoorbeeld Ed Sheeran en Rihanna. Hoe later het op de avond wordt, hoe meer mensen in de kroeg mee gaan zingen met de live muziek. Wat zorgt voor een bijzondere sfeer zoals je die alleen in Dublin ervaart!

Kijk hier naar fantastische Ierse muziek in een kroeg in de Temple Bar.

Vooral in de weekenden is het gezellig druk in de straten van de Temple Bar wijk. Zowel de lokale bevolking als toeristen komen op hun vrije dagen allemaal naar dit bruisende uitgaansgebied om de Ierse gezelligheid te proeven. Op zaterdag en zondag is het vaak al rond de klok van drie uur gezellig in de pubs. Het is dan ook een echte aanrader om tijdens je citytrip in Dublin eventjes de pub in te duiken voor een biertje of whiskey en daarna weer verder te gaan met het ontdekken van de Ierse hoofdstad.

Niet alleen in de avonduren is de Temple Bar is must see locatie in Dublin, ook overdag is het niet onprettig om door de straten van deze wijk te lopen. Naast een uitgaansgebied is Temple Bar ook een artistiek centrum waar tal van bijzondere winkeltjes zijn te vinden. Ook zijn er altijd wel een aantal kunstenaars te vinden in de wijk.

Snel nieuwe vrienden gemaakt

Het is altijd feest in the Temple Bar in Dublin. Mooie muziek om een feestje op te bouwen met mensen uit allerlei landen die je van te voren niet kende. Maar via de fantastische sfeer je wel heel snel leert kennen. Binnen een half uur hadden wij een mooi contact met deze groep feestvierders uit Dublin.

Een avondje stappen in Temple Bar was het hoogtepunt van onze korte trip door Ierland. Een land waar je na één bezoek vaker naar toe wilt gaan. Dat gaan wij zeker ook nog eens doen.

Zie hieronder een filmpje van meer dan 10 minuten dat je een indruk geeft van hoe wij Ierland in juni 2018 hebben beleefd.

Categorieën: Vrije tijd

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *