Dit was het online artikel in het DvhN van 29 oktober 2020:

Van vuige metal tot dromerige IJslandse melodieën en Drenthes eigen Skik. Zo uiteenlopend zijn de favoriete hits van medewerkers van de gemeente Assen. De bonte verzameling muziek moet de onderlinge verbondenheid versterken.

Concerncontroller Jan Willem Dijk bedacht de afspeellijst ‘Gemeente Assen on Spotify’. ,,Door muziek kom je met elkaar in verbinding en via iemands muzieksmaak leer je elkaar beter kennen”, vertelt Dijk. Zijn thuiswerkende collega’s reageren enthousiast op het initiatief.

Thema eenzaamheid
Onder meer via LinkedIn riep hij ze op hun favoriete nummers aan te leveren. Ook vraagt hij ze om een verhaaltje over de nummers mee te sturen. ,,Hele verrassende en emotionele dingen komen naar voren”, vertelt Dijk. Die verhalen verschijnen in december in het personeelsblad.

Inmiddels is al bijna dertien uur aan muziek verzameld. Opvallend is dat het thema ‘eenzaamheid’ regelmatig terugkeert in de nummers als Why tell me why van Anita Meyer, When we stand together van Nickelback of de plaat Ik kan het niet alleen van het album Niemand in de stad van De Dijk.

De concerncontroller is verrast door de nummers die hem worden toegestuurd. ,,Het nummer My knight in black leather van Bette Midler staat nu meteen in mijn top 50 favoriete nummers.” De afspeellijst telt 126 volgers en dat overtreft Dijks’ verwachtingen. Iedereen kan de afspeellijst volgen op Spotify. Muziek toevoegen is alleen mogelijk via beheerder, DJ Dijk.

Hij hoopt dat anderen zijn initiatief volgen en zelf huis-DJ worden bij hun werkgever.

Hieronder een link naar het artikel:

http://www.e-pages.dk/dvhn/11588/article/1237923/21/3/render/?token=0038c0fa06077a886ab5c5d1c7bb467f

Categorieën: In de media

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.