In deze blog vind je mijn leukste YouTube muziekfilmpjes; voorzien van historische informatie en eigen belevenissen. Geniet van deze leuke muziekvideo’s en verrijk je eigen kennis over de nummers en artiesten die ik leuk vind. De artiesten en nummers zijn in willekeurige volgorde weergegeven.

In de teksten zijn nog veel meer muziekfilmpjes verwerkt om naar te kijken en te luisteren. De titels van deze nummers zijn in het rood weergegeven. Wanneer je daar op klikt kom je bij het YouTube muziekfilmpje.

Gratis muziek van YouTube.

The Surfers

De Haarlemse Popgroep The Surfers bestond van 1978-1981. De groep was een studioproject van Jaap Eggermont en de leden van Catapult en het voornaamste thema was Windsurfen. De liedjes werden ingezongen door studiozangers, maar voor de televisie werd een podiumact gecreëerd met als leadzanger Nico Fontijn samen met 3 zangers en 3 zangeressen. De groep is vooral bekend geworden van het nummer Windsurfin’ uit 1978; een favoriet zomernummer van mij. Het nummer is een echte klassieker dat ook in deze tijd nog goed mee kan.

The Surfers – Windsurfing (1978).

In Nederland bereikte het nummer de tweede plaats in de hitparade. The Surfers werden van de eerste plaats afgehouden door You’re the one that I want van John Travolta & Olivia Newton-John.

John Travolta And Olivia Newton John – You’re The One That I Want.

In Nederland werden van de single Windsurfin’ zo’n 200.000 exemplaren verkocht. Ook in de rest van Europa werd het nummer een zomerhit. De groep heeft drie singels uitgebracht, allen in de slijl van The Beach Boys. Windsurfing-time-again werd een top 20-hit en Girls on the beach bleef steken in de Tipparade.

Van The Beach Boys is Sloop John B mijn favoriete (melancholieke) nummer. Het nummer werd uitgebracht in 1966. De single-hit bereikte de eerste plaats van vele hitparades in de hele wereld. Het werd in Nederland de best verkochte Beach Boys opname. In 1966 stond het op de eerste plaats, ook in het jaaroverzicht.

Village People

Y.M.C.A. is een nummer van de Amerikaanse discogroep Village People. Het werd in 1978 uitgebracht als de enige single van het album Cruisin’. Het nummer bereikte in het begin van 1979 de eerste positie in de Amerikaanse hitlijsten en de tweede positie in het Verenigd Koninkrijk en is daarmee de grootste hit van de groep. In Nederland werd het nummer een nummer 1 hit. Y.M.C. A is één van de minder dan veertig singles aller tijden waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht zijn.

In 1979 had de groep met in the Navy opnieuw een nummer 1 hit in Nederland. In dat jaar werd ook de single Go West uitgebracht. Macho Man (1978) en can’t stop the music (1980) zijn ook nummers die je vast nog wel zult herkennen.

Village People werd in 1977 opgericht en is vernoemd naar Greenwich Village, een grote uitgaansbuurt voor homo’s in New York waar de groepsleden vaak kwamen. Hun grootste hits worden nog vaak gehoord als feestmuziek.

In 2019 vierde de groep hun 40 jarige jubileum en op op 21 april 2020 werd een nieuwe single uitgebracht; If You Believe werd hun eerste top 20-hit in Amerika in veertig jaar tijd. Met het uitbrengen van dit nummer spreekt de groep de hoop uit dat de single kan helpen de geesten op te vrolijken terwijl de wereld de confrontatie aangaat met het coronavirus.

Village People – YMCA OFFICIAL Music Video 1978.

Patrick Hernandez

Born to Be Alive is een single van de Franse zanger Patrick Hernandez, afkomstig van het gelijknamige album uit 1978. De plaat werd pas begin 1979 een enorme hit in Europa. In 1988 werd het nummer opnieuw uitgebracht onder de titel “Born to Be Alive (Re-Mix ’88)”.

De originele uitgave van de plaat bereikte in de hitlijsten de nummer 1-positie in 16 landen. De plaat bereikte de 5e positie in de Nederlandse Top 40. De Re-Mix’88 kwam negen jaar later in Nederland niet verder dan de 21e positie. Verder hebben we niet veel meer gehoord van Patrick Hernandez. Behalve dan nog het nummer Back to boogie een coproductie met Hervé Tholance.

Born to be alive – Patrick Hernandez; 1979 World Disco finals – wie is jouw favoriete danser?

The Human League

Don’t You Want Me is een single van de Britse band The Human League. Het verscheen op hun album Dare uit 1981. Het nummer is een duet met Philip Oakey zangeres Susan Ann Sulley en werd, tegen de verwachtingen van Oakey in, een groot succes. De single stond in thuisland het Verenigd Koninkrijk rond Kerst 1981 op de nummer 1 positie in de UK Singles Chart en bleef daar vijf weken op staan. Het werd een wereldhit en de meest succesvolle single die in 1981 werd uitgebracht, en het bleek de enige nummer 1-hit van The Human Leaque in hun thuisland. Een half jaar later behaalde de single ook in de Verenigde Staten de eerste plaats in de Billboard Hot 100. In Nederland bereikte de plaat de 5de positie in de Nederlandse Top 40.

Phil Oakley, Susan Ann Sulley en Joanne Catherall

Bij concerten van The Human Leaque is Don’t You Want Me altijd het laatste nummer. Bij elk optreden wordt massaal door de fans meegezongen. Ik heb veel filmpjes op YouTube bekeken en iedere keer wordt ik enthousiast van het begin van het nummer. De twee synthesizers begeleiden dan het publiek dat vaak eerst wat aarzelend meezingt op de bekende eerste coupletten. Maar bij het refrein zingt iedereen mee. Ik hoop dit ook nog eens live mee te kunnen maken.

Human League – Don’t you want me @ Brussels 2018.

Songtekst: 

You were working as a waitress in a cocktail bar
When I met you
I picked you out, I shook you up
And turned you around
Turned you into someone new
Now five years later on you’ve got the world at your feet
Success has been so easy for you
But don’t forget it’s me who put you where you are now
And I can put you back down too.

Don’t. Don’t you want me?
You know I can’t believe it when I hear that you won’t see me
Don’t. Don’t you want me?
You know I don’t believe you when you say that you don’t need me

It’s much too late to find
When you think you’ve changed your mind
You’d better change it back or we will both be sorry… 

Don’t you want me, baby?
Don’t you want me? Oh!
Don’t you want me, baby?
Don’t you want me? Oh!… 

I was working as a waitress in a cocktail bar
That much is true
But even then I knew I’d find a much better place
Either with or without you
The five years we have had have been such good at times
I still love you
But now I think it’s time I lived my life on my own
I guess it’s just what I must do

Remix van Purple Disco Machine

Purple Disco Machine (Tino Schmidt) heeft in 2021 een mooie remix gemaakt van het nummer. Met de nodige bas-beats. Met deze remix viert The Human League hun 40 jarig jubileum. Het is een fantastische uitvoering geworden die ik in diverse afspeellijsten van mij heb opgenomen en regelmatig afspeel.

Phil Oakey over deze uitvoering: “Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben met deze remix, want mijn favoriete popmuziek ooit is Disco. Ik volg Tino al een paar jaar, zowel voor zijn originele nummers als zijn geweldige remixen. Hoewel ik blij ben met die remixes die een volledig alternatieve kijk op het origineel zijn, ben ik er echt van overtuigd dat Tino’s mix de eerste is sinds het origineel die de geest volledig begrijpt en verbetert terwijl we onze track up-to-date brengen, krachtig opstaand tegen mijn favoriete hedendaagse dansdeuntjes. En nu ga ik er weer naar luisteren, zo hard als het maar kan!”

Tino Schmidt: “Ik ben absoluut vereerd om ‘Don’t You Want Me’ te remixen. Het is simpelweg een van de beste platen ooit gemaakt en ik ben al jaren wanhopig op zoek naar een versie in mijn dj-sets. Ik heb mijn remix bewust trouw gehouden aan het origineel, omdat ik wist dat ik niet te veel kon knoeien met die ongelooflijke coupletten en refrein omdat ze zo’n krachtige herkenning en vreugde van het publiek opleveren. Iedereen zingt de woorden al terug als ik het in mijn dj-sets draai! Ik heb hopelijk genoeg Purple Disco Machine meegenomen om het 40-jarig jubileum waardig te maken.”

The Human League – Don’t You Want Me (Official Music Video).

The Human Leaque is één van mijn favoriete bands welke zeker niet in mijn afspeellijsten mag ontbreken. Mirror Man is ook een favoriet nummer van mij.

The Human League – Mirror Man.

Abba

Abba is een Zweedse popgroep1, die in 1972 in Stockholm gevormd werd door Agnetha Fältskog (zang), Björn Ulvaeus (gitaar en zang), Benny Andersson (piano en zang) en Anni-Frid Lyngstad (zang). ABBA is één van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 400 miljoen platen in totaal). Daarmee staat Abba op positie 25 van de 25 Best Verkopende Artiesten & Bands Aller Tijden. Het succes begon toen Abba in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo.

Ik ben ook naar het ABBA The Museum in het stadsdeel Djurgården van Stockholm geweest tijdens een rondreis door Zweden op 14 juli 2018. Een zeer aangenaam museum waar je alles terug kunt vinden over de succesvolle periode van deze Zweedse band.

Een overzicht van de gouden platen van Abba in ABBA The Museum; eigen filmpje van 14 juli 2018.

Dancing Queen is mijn favoriete nummer van Abba en ik ben niet de enigste. Het nummer is de grootste hit van de Zweedse popgroep en volgens het gezaghebbende Rolling Stone een van de grootste popsongs aller tijden. De single kwam uit in augustus 1976. Dancing Queen was een wereldwijd succes. Het nummer behaalde in 15 landen, de nummer 1-positie In de Verenigde Staten was het lied de enige single waarmee ABBA in de Billboard Hot 100 de hoogste positie bereikte. Wereldwijd zijn in totaal 8,8 miljoen exemplaren van deze single verkocht.

Abba – Dancing Queen (Official Music Video Remastered).

Wat ik ook een leuk nummer van Abba vind is Take Change on me. Andere nummers die ik leuk vindt zijn:

  1. Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
  2. Two For The Price Of One
  3. On And On And On
  4. Does Your Mother Know
  5. Summer Night City
De grootste hits van Abba voor jou verzameld op mijn Spotify account.

The Beegees

The Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012) en Maurice Gibb (1949-2003) en hun oudere broer Barry Gibb (1946). Oorspronkelijk speelden de broers samen als ’the Rattlesnakes’, later werd dat ‘Wee Johnny Hayes & the Bluecats’ en weer later The Beegees.  

Rattlesnakes is ook de naam van een mooi nummer van Lloyd Cole and the Commotions van 1984. De naam van de single en gelijknamige album staat voor: over de dingen die de mensen doen als ze verliefd zijn. Uiteraard staat dit nummer ook in mijn afspeellijst van de jaren 80.

Iedereen kent ‘m, de discoklassieker van de discoklassiekers: Stayin Alive. Eén van mijn favoriete nummers van The Beegees. De videoclip werd opgenomen tijdens de opnames van een andere film, namelijk de zwaar bekritiseerde musicalfilm Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, waarin de groep een rol had.

Barry Gibb zei dat “Stayin’ Alive” is geschreven om de emoties vast te leggen die verband houden met overleven in de straten van New York. Het is voortgekomen uit een nummer dat de groep al had geschreven, genaamd ‘Saturday Night’, maar ze wilden die titel niet gebruiken omdat ze bekend waren met de recente hit ‘Saturday Night’ van de Bay City Rollers.

Het nummer bereikte de nummer 1 in positie in de Verenigde Staten met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren. In de Nederlandse Top 40 stond het nummer 3 weken op nummer 1 in de Top 40.

Bee Gees – Stayin’ Alive (Official Music Video).

De Bee Gees hebben 20 nummer 1 hits behaald in de VS en in Engeleland. Zij hebben ook veel nummers voor andere artiesten geschreven. De bekendste zijn: Islands in the Stream van Dolly Parton & Kenny Rogers, Chain Reaction van Diana Ross, Woman in Love van Barbara Streisand en Immortality van Céline Dion .

Totaal hebben zij circa 1.000 nummers geschreven. Mijn favoriete nummer van The Bee Gees is een nummer van Robin Gibb: Saved by the Bell. De eerste solosingle van Robin was een succes. Zijn Saved by the Bell werd nummer 1 in de Top 40 in 1969.

Robin Gibb – Saved By The Bell (1969).

Wil je meer weten over de Bee Gees kijk dan naar de fantastische documentaire: How Can You Mend a Broken Heart van 2020. Hieronder zie je de trailer. De documentaire kun je volgen op NPO Start.

The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart (2020) | Official Trailer | HBO.

In de opnamen staat Barry Gibb uitgebreid stil bij het leven en het overlijden van zijn beide broers Robin en Maurice met wie hij jarenlang de Bee Gees heeft gevormd. Op het laatst sprak hij de woorden uit dat hij graag al zijn hits wilde inruilen voor het terugbrengen van zijn broers in zijn leven. Maar Barry houdt de Bee Gees Alive. Kijk bijvoorbeeld naar zijn optreden op Glastonbury in 1977 met het nummer Stain’ Alive.

Barry Gibb.

Saturday Night Fever

Stayin Alive is 1 van de 6 nummers die van The Beegees zijn te beluisteren in de muziekfilm Saturday Night Fever waarvan The Beegees ook de muziek hebben gecomponeerd. De ander 5 nummers zijn eveneens hits geworden: How Deep is Your Love, Night Fever, More than a Woman, Jive Talkin en You Should be Dancing. Met de film kwam ook een gelijknamig album uit, de soundrack ervan Saturday Night Fever.

De verkoopcijfers van dit soundtrackalbum, en de singels die ervan kwamen, waren in de eerste maanden van 1978 zo hoog dat het niet duidelijk was of het succes van de film bijdroeg aan het succes van het album of andersom. Soms stonden wel vier singles tegelijkertijd in de hitlijsten.

Saturday Night Fever – John Travolta – Bee Gees. In deze clip zie je de looppasjes van hoofdrolspeler Tony Manero die gelijk op lopen met het ritme van Stayin Alive.

Saturday Night Fever was in 1977 een groot succes en maakte een superster van John Travolta, in zijn eerste filmhoofdrol en tot dan toe enkel bij het Amerikaanse publiek bekend van zijn rol in de televisieserie Welcome Back, Kotter. Hij werd dat jaar tevens genomineerd voor de Oscar voor de beste acteur. Ook droeg de film bij tot de populariteit van disco, dat zich dankzij deze film ontwikkelde van een ondergrondse muziekstroming in de VS tot het populairste muziekgenre van dat moment. Uiteindelijk bracht de film 300 miljoen dollar op aan kaartverkoop, waarmee het een van de eerste grote kassuccessen was.

Het album staat op positie 10 van de lijst van bestverkochte albums wereldwijd met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren. Hiermee is het album op heden nog steeds het best verkochte muziekalbum aller tijden in het genre disco. In de Nederlandse Album Top 100 stond het album 19 weken bovenaan de lijst, en 24 weken in de Billboard 200 van de Verenigde Staten.

Thriller

Het best verkochte album aller tijden is Thriller van Michael Jackson met 110 miljoen exemplaren. Dat is 60 miljoen meer dan de nummer 2: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd.

Michael Jackson – Thriller (Official Video); 1982. Bijna 1 miljard keer bekeken.

Disco Inferno staat ook op het album. Deze grote hit van The Trammps is wat mij betreft toch wel het meest aansprekende disconummer aller tijden. Wie heeft met dit nummer nou niet op de dansvloer gestaan. Heel bijzonder dat het nummer in Nederland slechts een bescheiden hit werd in de Tipparade.

The Trammps – Disco Inferno; 1977.

The Trammps

The Trammps was één van de eerste discobands. Het eerste grote succes van de band was hun coverversie van Zing! Went the Strings of My Heart welke in 1972 werd uitgebracht. Dit nummer is zeker ook één van mijn favoriete disconummers. De eerste grote hit waarmee The Trammps definitief doorbraken in Nederland was Love Epidemic uit 1973. Hold Back the Night en Shout zijn ook succesvol geweest in Nederland. Shout is een nummer dat ik ook vaak opneem in afspeellijsten voor feestjes.

The Trammps – Hitmedley (Dutch TV, Max Proms 2016)

Andy Gibb

Jongere broertje Andy Gibb heeft een zeer bewogen en kort leven geleid met grote successen en diepe dalen. Andy Gibb kreeg groot succes in 1977 toen zijn singles I Just Want To Be Your Everything en (Love Is) Thicker Than Water de eerste plaats bereikten in de Amerikaanse Billboard Top 100. Het volgende jaar bereikte hij dat ook met Shadow Dancing. Daarmee was hij de eerste soloartiest die met zijn eerste drie singles die plaats bereikte. Dit record werd pas in 1991 gebroken door Mariah Carey.

Op het persoonlijke vlak kreeg hij grote problemen; hij werd behandeld wegens een cocaïne-verslaving en werd in 1987 bankroet verklaard. Daarna leek hij uit het dal te komen; hij nam met zijn broers enkele demo’s op, met de bedoeling dat hij hun groep zou komen versterken. Tevens was hij bezig met een nieuw album, waarop onder andere de track “Man On Fire” zou komen te staan. In maart 1988 kreeg hij last van een verwaarloosde hartkwaal. Hij overleed aan een ontsteking van de hartspier, vijf dagen na zijn dertigste verjaardag.

Kijk hier naar een korte documentaire over Andy Gibb: What Happened to Andy Gibb.

Andy Gibb had het allemaal: uiterlijk, geld, talent en vooral de steun van zijn broers, The Bee Gees. Geen van die dingen kon helpen zijn demonen te overwinnen.

The Wiz

The Wiz is een musical-film, uitgebracht in 1978. Het is de verfilming van de gelijknamige Broadway musical uit 1975. Opvallend is de rolbezetting die geheel Afro Afrikaans is, wat voor een heel eigen karakter zorgt. De film kan ook wel worden beschouwd als een moderne versie van de film The Wizard of Oz uit 1939, die gebaseerd is op de verhalen uit 1900-1920 over de tovenaar van Oz van schrijver.

Gezichtsbepalend voor de film zijn Diana Ross in de rol van Dorothy en Michael Jackson als de vogelverschrikker.

The Wiz – “Brand New Day” – Remastered – 1978.

Luv’

Luv’ is een voormalige Nederlandse popgroep uit de jaren zeventig en tachtig met invloeden uit het dicos-genre. De band wordt in 1976 opgericht door de producer Hans van Hemert. Samen met componist Piet Souer en manager Han Meijer schrijft hij het nummer My man dat hij in 1977 laat inzingen door drie op uitstraling bij elkaar gezochte dames, de roodharige José Hoebee, de blondine Marga Scheide en de donkerharige Patty Brard. Het liedje is serieus van toon, en gaat over een spoorwegmedewerker die wordt doodgeschoten. De single wordt uitgebracht in mei 1977. Het nummer haalt de hogere regionen van zowel de Belgische als de Nederlandse hitparade.

Het jaar 1978 werd een zeer succesvol jaar voor Luv’ met twee nummer 1 hits: You’re the greatest Lover en Trojan Horse. Van dit nummer verscheen in 2015 een remix samengesteld door Kav Verhouzer. Met zijn remix geeft hij een moderne draai aan het nummer, wat een geweldige partystarter is geworden.

Veel bekendheid kreeg Luv’ via de comedyserie Waldolala. Dit ging over de eigenaar van Nightclub Waldolala, de heer Waldo van Dungen (Dolf Brouwers ook bekend van Sjef van Oekel). De serie Waldolala bestond uit 10 delen en werd uitgezonden tussen 12 februari 1978 en 23 april 1978. De VPRO zond Waldolala uit op zondagavond. Eigenlijk was Waldolala een bijnaam en heet de serie eigenlijk “Het is weer zo laat!”. Met de titelsong U.O.ME (You Owe Me) werd Luv’ bekend bij het Nederlandse publiek.

Mijn favoriete nummer van Luv’ is Ooh, Yes I Do. Ook in dit nummer zie je weer de leuke pasjes.

Luv – Ooh, Yes I Do • TopPop.

De Toppers

Luv’ heeft in 2006 en in 2007 nog een gast opgetreden verzorgd bij concerten van de Toppers. Toen waren hun grootste hits nog een keer te beluisteren. De dames waren ondertussen al wat jaartjes ouder geworden en kwamen het podium op met rollators. Maar al gauw werden deze aan de kant gezet voor een fantastisch feest in de Amsterdam Arena.

“Vanmorgen vloog ze nog”

Wie kent ‘m niet. De musical Tsjechov. Tsjechov gaat over de Russische schrijver Anton Tsjechov. De musical was het geesteskind van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long en verscheen in 1988. Frank zorgde voor de teksten en Long produceerde de muziek. De musical behandelt het leven van Tsjechov in de jaren 1888 tot 1904. Het album Tsjechov haalde de Nederlandse Album Top 100 niet. Wel werd het album met een Edison award bekroond. In 1992 volgt er een album met de liveregistratie van de musical, dit album bereikte wel de Nederlandse Album Top 100.

Het mooiste nummer van deze musical is wat mij betreft “Vanmorgen vloog ze nog”. Het nummer werd in 1988 uitgebracht als single onder de naam Tsjechov en bereikte de 16de plaats in de Top 40 . “Vanmorgen vloog ze nog” is gezongen door Robert Long (als Anton Tsjechov), Simone Kleinsma (Lika), Martine Bijl (Masja) en Robert Paul (Potapenko).

In de musical wordt “Vanmorgen vloog ze nog” gezongen nadat Lika de liefde verklaart aan Tsjechov, maar hij haar afwijst. De musical heb ik gezien in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Boudewijn de Groot vertolkte toen de rol van Tsjechov.

Robert Long, Simone Kleinsma en Martine Bijl – Vanmorgen vloog ze nog – Op Volle Toeren.

Pastorale

Pastorale is wat mij betreft één van de beste Nederlandstalige nummers aller tijden. Het nummer wordt in een duet gezongen tussen Ramses Shaffy en Liesbeth List. Ze worden begeleid door een orkest onder leiding van Bert Paige, die het lied ook produceerde. De tekst van het lied is geschreven door Lennaert Nijgh op muziek van Boudewijn de Groot. In 1969 werd het nummer op single uitgebracht.

Het eerste commentaar dat bij onderstaand YouTube filmpje te lezen is had ook mijn reactie kunnen zijn: “Ik durf te zeggen dat dit het allermooiste Nederlandstalige lied is dat ik ooit heb gehoord. Gezongen door twee passionele mensen die elkaar altijd hebben lief gehad. En nu ze niet meer onder ons zijn, worden ze node gemist. Maar hun muziek leeft voort. En zij beiden dus ook”.

Liesbeth List & Ramses Shaffy – Pastorale | Cor & Co.

Frankie Vali & The Four Seasons

De grootste hit van Frankie Vali & The Four Seasons is zonder enige twijfel December 1963. De single werd uitgebracht in 1975 en kwam op nummer één in de UK Singles Chart en de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het Amerikaanse muziek- en entertainmentmagazine Billboard schreef destijds over December 1963: het nummer heeft “de smaak en het plezier van rock uit de jaren ’60 met een discogevoel” met een geweldige lead- en harmoniezang. Het Amerikaanse vakblad voor de muziekindustrie Cash Box zei dat het “één van de zoetste melodielijnen heeft die je in 1975 hebt gehoord” en dat het nummer “gemakkelijk genoeg is om mee te zingen, gecombineerd met een onvergetelijke baslijn.

Het nummer gaat over een nostalgische herinnering aan de eerste affaire van een jonge man met een vrouw: specifiek gaat het gaat om de verkering van de co-schrijver van het nummer Bob Gaudio (piano) met zijn vrouw Judy Parker.

Het was het laatste nummer van The Four Seasons dat een nummer één positie bereikte. December 1963 (Oh, What a Night) staat in vele afspeellijsten van mij en is het favoriete nummer van mijn vrouw Lucie. In 1978 bereikt Frankie Valli als solo artist nog een keer de nummer één positie in Amerika met de titelsong van de film Grease; geschreven door Barry Gibb.

Frankie Valli & The Four Seasons – December, 1963 (Oh, What a Night) (Official Music Video).

Tower

De Nederlandse band Tower had in 1982 een hit met “See You Tonight” Het nummer bereikte de 11de positie in de Nederlands Top 40. De single werd tot steunplaat gekozen in De Avondspits van Frits Spits. In 1983 viel de groep uit elkaar. Marian Pijnaker (zang) en Cor van der Hoogt (zang, gitaar) vormden in 1985 een nieuwe groep, Spit Decision, om daarna, zonder succes, weer verder te gaan als Tower. Wat mij in het nummer “See You Tonight” aanspreekt is het hoge up tempo gehalte en de passie waarmee het nummer wordt gebracht.

Tower – See You Tonight.

Joos Nuissl; troubadour en vertolker van het Nederlandse lied

De Nederlandse kleinkunstenaar, liedjesschrijver en theaterman Joost Nuissl had in 1975 een grote hit: “Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben”. Onmiskenbaar een echte Nederlandse klassieker die helaas niet op Spotify te vinden is. Het nummer werd op 10 april 1975 verkozen tot Alarmschijf op de befaamde TROS donderdag op Hilversum 3. Dat betekende dat het nummer in die week extra in de belangstelling werd gezet. Het vrolijke nummer stond maar liefst 17 weken in de Nederlandse hitlijsten; met de nummer 6 positie als de hoogste notiering.

Op YouTybe is deze evergreen wel te vinden in een uitvoering bij Op Losse Groeven; het filmpje kun je hieronder afspelen en met een glimlach teruggaan naar 1975. Benny Neyman en Guus Meeuwis, Vagant hebben het nummer ook omarmt en een eigen versie van het nummer “Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben” uitgebracht. De teksten hebben ze ongewijzigd gelaten.

Wat je misschien niet weet is dat Joost Nuissl ook de tekst heeft geschreven voor “Het werd zomer” (1977) van Rob de Nijs.

Joost Nuissl – Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben | Op Losse Groeven.

En nog meer

Er zijn nog meer YouTubefilmpjes die ik je wil laten zien. Kijk nog maar even rond en klik op filmpjes die je misschien leuk vindt of nieuwsgierig naar bent.

Anita Meyer

Anita Meyer – Why Tell Me Why.

Passe-Partout

Grand Gala du Kwek 2015 – De Doodgewoonste Dingen.

Coeur de Pirate

Coeur de Pirate & Julien Doré – Pour un infidèle (clip officiel).

My best Eurovision clip

Love Love, Peace peace – How to make a perfect Eurovision Song.

Outcast

Hey Ya! is een nummer van het Amerikaanse Hip Hop duo OutKast. Met het nummer dan in 2003 werd uitgebracht won OutKIast in 2004 een Grammy Award in de categorie Best Urban/Alternative Performance. Het nummer was een single uit het ook met Grammy Awards bekroonde album Speakerboxxx/The Love Below.

Hey Ya! was een nummer 1-hit in Australië, Canada, Noorwegen en Zweden. Het nummer was in Nederland in eerste instantie geen succes en verdween redelijk snel uit de hitlijsten. Nadat Hey Ya! te horen was in een commercial van KPN kwam de single terug in de Top 40 / Single Top 100 en werd het alsnog een bescheiden hit. Wat een lekker deuntje en wat een bijzondere clip!

Outkast – Hey Ya! (Official HD Video).

Fun Fun

Fun Fun – Happy Station (1983) | Video: Beat Street 1984 | Roxy Battle (HD) Heroes Of The 80s.

John Miles

John Miles – Music – Live Proms 2001 (HQ).

Queen

Queen – Bohemian Rhapsody (Official Video Remastered).

Lady Gaga

Lady Gaga’s FULL Pepsi Zero Sugar Super Bowl LI Halftime Show | NFL.

Moby

Moby – Why Does My Heart Feel So Bad?

Dan Hartman

Dan Hartman – “Relight My Fire” (1979) **Video montage featuring The Solid Gold Dancers**

Angel

Dit nummer is sinds kort ook te beluisteren op Spotify.

Angel – The Winter Song (Sound Enhanced). Dit nummer is niet terug te vinden op Spotify.

Windjammer

Windjammer – Harborlight. Dit nummer is sinds kort ook te beluisteren op Spotify.

Floor Jansen & Henk Poort

Floor Jansen & Henk Poort – Phantom Of The Opera | Beste Zangers 2019.

Polle Eduard

Polle Eduard – Ik Wil Jou – Op Volle ToerenTopPop.

You’re the One That I Want

Grease (1978) – You’re the One That I Want + ending scene (HD).

Grease

Grease, Centraal Station Antwerpen.

Voyage

Voyage DISCOTCH (edit intro 16 tiempos).
Voyage Disco 12 Tahiti, Tahiti 1978 Edit By Exor 480p.
Categorieën: Afspeellijsten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *