In deze blog vind je mijn leukste YouTube muziekfilmpjes; voorzien van historische informatie en eigen belevenissen. Geniet van deze leuke muziekvideo’s en verrijk je eigen kennis over de nummers en artiesten die ik leuk vind. De artiesten en nummers zijn in willekeurige volgorde weergegeven.

In de teksten zijn nog veel meer muziekfilmpjes opgenomen om naar te kijken en te luisteren. De titels van deze nummers zijn in het rood weergegeven. Wanneer je daar op klikt kom je bij het YouTube muziekfilmpje.

Gratis muziek van YouTube.

The Surfers

The Surfers was een Haarlemse Popgroep die bestond van 1978-1981. De groep was een studioproject van Jaap Eggermont en de leden van Catapult en het voornaamste thema was Windsurfen. De liedjes werden ingezongen door studiozangers, maar voor de televisie werd een podiumact gecreëerd met als leadzanger Nico Fontijn samen met 3 zangers en 3 zangeressen. De groep is vooral bekend geworden van het nummer Windsurfin’ uit 1978; een favoriet zomernummer van mij.

The Surfers – Windsurfing (1978).

In Nederland bereikte het nummer de tweede plaats in de hitparade. The Surfers werden van de eerste plaats afgehouden door You’re the one that I want van John Travolta & Olivia Newton-John.

John Travolta And Olivia Newton John – You’re The One That I Want.

In Nederland werden van de single Windsurfin’ zo’n 200.000 exemplaren verkocht. Ook in de rest van Europa werd het nummer een zomerhit. De groep heeft drie singels uitgebracht, allen in de slijl van The Beach Boys. Windsurfing-time-again werd een top 20-hit en Girls on the beach bleef steken in de Tipparade.

Van The Beach Boys is Sloop John B mijn favoriete (melancholieke) nummer. Het nummer werd uitgebracht in 1966. De single-hit bereikte de eerste plaats van vele hitparades in de hele wereld. Het werd in Nederland de best verkochte Beach Boys opname. In 1966 stond het op de eerste plaats, ook in het jaaroverzicht.

Village People.

Y.M.C.A. is een nummer van de Amerikaanse discogroep Village People. Het werd in 1978 uitgebracht als de enige single van het album Cruisin’. Het nummer bereikte in het begin van 1979 de eerste positie in de Amerikaanse hitlijsten en de tweede positie in het Verenigd Koninkrijk en is daarmee de grootste hit van de groep. In Nederland werd het nummer een nummer 1 hit. Y.M.C. A is één van de minder dan veertig singles aller tijden waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht zijn.

In 1979 had de groep met in the Navy opnieuw een nummer 1 hit in Nederland. In dat jaar werd ook de single Go West uitgebracht. Macho Man (1978) en can’t stop the music (1980) zijn ook nummers die je vast nog wel zult herkennen.

Village People werd in 1977 opgericht en is vernoemd naar Greenwich Village, een grote uitgaansbuurt voor homo’s in New York waar de groepsleden vaak kwamen. Hun grootste hits worden nog vaak gehoord als feestmuziek.

In 2019 vierde de groep hun 40 jarige jubileum en op op 21 april 2020 werd een nieuwe single uitgebracht; If You Believe werd hun eerste top 20-hit in Amerika in veertig jaar tijd. Met het uitbrengen van dit nummer spreekt de groep de hoop uit dat de single kan helpen de geesten op te vrolijken terwijl de wereld de confrontatie aangaat met het coronavirus.

Village People – YMCA OFFICIAL Music Video 1978.

Patrick Hernandez.

Born to Be Alive is een single van de Franse zanger Patrick Hernandez, afkomstig van het gelijknamige album uit 1978. De plaat werd pas begin 1979 een enorme hit in Europa. In 1988 werd het nummer opnieuw uitgebracht onder de titel “Born to Be Alive (Re-Mix ’88)”.

De originele uitgave van de plaat bereikte in de hitlijsten de nummer 1-positie in 16 landen. De plaat bereikte de 5e positie in de Nederlandse Top 40. De Re-Mix’88 kwam negen jaar later in Nederland niet verder dan de 21e positie. Verder hebben we niet veel meer gehoord van Patrick Hernandez. Behalve dan nog het nummer Back to boogie een coproductie met Hervé Tholance.

Born to be alive – Patrick Hernandez; 1979 World Disco finals – wie is jouw favoriete danser?

The Human League.

Don’t You Want Me is een single van de Britse band The Human League. Het verscheen op hun album Dare uit 1981. Het nummer is een duet met Philip Oakey zangeres Susan Ann Sulley en werd, tegen de verwachtingen van Oakey in, een groot succes. De single stond in thuisland het Verenigd Koninkrijk rond Kerst 1981 op de nummer 1 positie in de UK Singles Chart en bleef daar vijf weken op staan. Het werd een wereldhit en de meest succesvolle single die in 1981 werd uitgebracht, en het bleek de enige nummer 1-hit van The Human Leaque in hun thuisland. Een half jaar later behaalde de single ook in de Verenigde Staten de eerste plaats in de Billboard Hot 100. In Nederland bereikte de plaat de 5de positie in de Nederlandse Top 40.

Phil Oakley, Susan Ann Sulley en Joanne Catherall

Bij concerten van The Human Leaque is Don’t You Want Me steevast het laatste nummer. Bij elk optreden wordt dan massaal door de fans meegezongen. Ik hoop dit ook nog eens mee te kunnen maken.

Purple Disco Machine (Tino Schmidt) heeft in 2021 een mooie remix gemaakt van het nummer. Met de nodige bas-beats. Met deze remix viert The Human League hun 40 jarig jubileum. Het is een fantastische uitvoering geworden die ik in diverse afspeellijsten van mij heb opgenomen en regelmatig afspeel.

Phil Oakey over deze uitvoering: “Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben met deze remix, want mijn favoriete popmuziek ooit is Disco. Ik volg Tino al een paar jaar, zowel voor zijn originele nummers als zijn geweldige remixen. Hoewel ik blij ben met die remixes die een volledig alternatieve kijk op het origineel zijn, ben ik er echt van overtuigd dat Tino’s mix de eerste is sinds het origineel die de geest volledig begrijpt en verbetert terwijl we onze track up-to-date brengen, krachtig opstaand tegen mijn favoriete hedendaagse dansdeuntjes. En nu ga ik er weer naar luisteren, zo hard als het maar kan!”

Tino Schmidt: “Ik ben absoluut vereerd om ‘Don’t You Want Me’ te remixen. Het is simpelweg een van de beste platen ooit gemaakt en ik ben al jaren wanhopig op zoek naar een versie in mijn dj-sets. Ik heb mijn remix bewust trouw gehouden aan het origineel, omdat ik wist dat ik niet te veel kon knoeien met die ongelooflijke coupletten en refrein omdat ze zo’n krachtige herkenning en vreugde van het publiek opleveren. Iedereen zingt de woorden al terug als ik het in mijn dj-sets draai! Ik heb hopelijk genoeg Purple Disco Machine meegenomen om het 40-jarig jubileum waardig te maken.”

The Human League – Don’t You Want Me (Official Music Video).

The Human Leaque is één van mijn favoriete bands welke zeker niet in mijn afspeellijsten mag ontbreken. Mirror Man is ook een favoriet nummer van mij.

The Human League – Mirror Man.

Abba

Abba is een Zweedse popgroep1, die in 1972 in Stockholm gevormd werd door Agnetha Fältskog (zang), Björn Ulvaeus (gitaar en zang), Benny Andersson (piano en zang) en Anni-Frid Lyngstad (zang). ABBA is één van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 400 miljoen platen in totaal). Daarmee staat Abba op positie 25 van de 25 Best Verkopende Artiesten & Bands Aller Tijden. Het succes begon toen Abba in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo.

Ik ben ook naar het ABBA The Museum in het stadsdeel Djurgården van Stockholm geweest tijdens een rondreis door Zweden op 14 juli 2018. Een zeer aangenaam museum waar je alles terug kunt vinden over de succesvolle periode van deze Zweedse band.

Een overzicht van de gouden platen van Abba in ABBA The Museum; eigen filmpje van 14 juli 2018.

Dancing Queen is mijn favoriete nummer van Abba en ik ben niet de enigste. Het nummer is de grootste hit van de Zweedse popgroep en volgens het gezaghebbende Rolling Stone een van de grootste popsongs aller tijden. De single kwam uit in augustus 1976. Dancing Queen was een wereldwijd succes. Het nummer behaalde in 15 landen, de nummer 1-positie In de Verenigde Staten was het lied de enige single waarmee ABBA in de Billboard Hot 100 de hoogste positie bereikte. Wereldwijd zijn in totaal 8,8 miljoen exemplaren van deze single verkocht.

Abba – Dancing Queen (Official Music Video Remastered).

Wat ik ook een leuk nummer van Abba vind is Take Change on me. Andere nummers die ik leuk vindt zijn:

  1. Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
  2. Two For The Price Of One
  3. On And On And On
  4. Does Your Mother Know
  5. Summer Night City
De grootste hits van Abba voor jou verzameld op mijn Spotify account.

Beegees

The Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012) en Maurice Gibb (1949-2003) en hun oudere broer Barry Gibb (1946). Oorspronkelijk speelden de broers samen als ’the Rattlesnakes’, later werd dat ‘Wee Johnny Hayes & the Bluecats’ en weer later The Beegees.  

Rattlesnakes is ook de naam van een mooi nummer van Lloyd Cole and the Commotions van 1984. De naam van de single en gelijknamige album staat voor: over de dingen die de mensen doen als ze verliefd zijn. Uiteraard staat dit nummer ook in mijn afspeellijst van de jaren 80.

Iedereen kent ‘m, de discoklassieker der discoklassiekers: Stayin Alive is één van mijn favoriete nummers van The Bee Gees. De videoclip werd opgenomen tijdens de opnames van een andere film, namelijk de zwaar bekritiseerde musicalfilm Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, waarin de groep een rol had.

Barry Gibb zei dat “Stayin’ Alive” is geschreven om de emoties vast te leggen die verband houden met overleven in de straten van New York. Het is voortgekomen uit een nummer dat de groep al had geschreven, genaamd ‘Saturday Night’, maar ze wilden die titel niet gebruiken omdat ze bekend waren met de recente hit ‘Saturday Night’ van de Bay City Rollers.

Het nummer bereikte de nummer 1 in positie in de Verenigde Staten met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren. In de Nederlandse Top 40 stond het nummer 3 weken op nummer 1 in de Top 40.

Bee Gees – Stayin’ Alive (Official Music Video).

De Bee Gees hebben 20 nummer 1 hits behaald in de VS en in Engeleland. Zij hebben ook veel nummers voor andere artiesten geschreven. De bekendste zijn: Islands in the Stream van Dolly Parton & Kenny Rogers, Chain Reaction van Diana Ross, Woman in Love van Barbara Streisand en Immortality van Céline Dion .

Totaal hebben zij circa 1.000 nummers geschreven. Mijn favoriete nummer van The Bee Gees is een nummer van Robin Gibb: Saved by the Bell. De eerste solosingle van Robin was een succes. Zijn Saved by the Bell werd nummer 1 in de Top 40 in 1969.

Robin Gibb – Saved By The Bell (1969).

Wil je meer weten over de Bee Gees kijk dan naar de fantastische documentaire: How Can You Mend a Broken Heart van 2020. Hieronder zie je de trailer. De documentaire kun je volgen op NPO Start.

The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart (2020) | Official Trailer | HBO.

In de opnamen staat Barry Gibb uitgebreid stil bij het leven en het overlijden van zijn beide broers Robin en Maurice met wie hij jarenlang de Bee Gees heeft gevormd. Op het laatst sprak hij de woorden uit dat hij graag al zijn hits wilde inruilen voor het terugbrengen van zijn broers in zijn leven. Maar Barry houdt de Bee Gees Alive. Kijk bijvoorbeeld naar zijn optreden op Glastonbury in 1977 met het nummer Stain’ Alive.

Saturday Night Fever

Stayin Alive is 1 van de 6 nummers die van The Beegees zijn te beluisteren in de muziekfilm Saturday Night Fever waarvan The Beegees ook de muziek hebben gecomponeerd. De ander 5 nummers zijn eveneens hits geworden: How Deep is Your Love, Night Fever, More than a Woman, Jive Talkin en You Should be Dancing. Met de film kwam ook een gelijknamig album uit, de soundrack ervan Saturday Night Fever.

De verkoopcijfers van dit soundtrackalbum, en de singels die ervan kwamen, waren in de eerste maanden van 1978 zo hoog dat het niet duidelijk was of het succes van de film bijdroeg aan het succes van het album of andersom. Soms stonden wel vier singles tegelijkertijd in de hitlijsten.

Saturday Night Fever • Night Fever • Bee Gees.

Saturday Night Fever was in 1977 een groot succes en maakte een superster van John Travolta, in zijn eerste filmhoofdrol en tot dan toe enkel bij het Amerikaanse publiek bekend van zijn rol in de televisieserie Welcome Back, Kotter. Hij werd dat jaar tevens genomineerd voor de Oscar voor de beste acteur. Ook droeg de film bij tot de populariteit van disco, dat zich dankzij deze film ontwikkelde van een ondergrondse muziekstroming in de VS tot het populairste muziekgenre van dat moment. Uiteindelijk bracht de film 300 miljoen dollar op aan kaartverkoop, waarmee het een van de eerste grote kassuccessen was.

Het album staat op positie 10 van de lijst van bestverkochte albums wereldwijd met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren. Hiermee is het album op heden nog steeds het best verkochte muziekalbum aller tijden in het genre disco. In de Nederlandse Album Top 100 stond het album 19 weken bovenaan de lijst, en 24 weken in de Billboard 200 van de Verenigde Staten. Het best verkochte album aller tijden is Thriller van Michael Jackson met 110 miljoen exemplaren. Dat is 60 miljoen meer dan de nummer 2: The Dark Side of the Moon van Pink Floyd.

Michael Jackson – Thriller (Official Video); 1982. Meer dan 800 miljoen keer bekeken.

Disco Inferno staat ook op het album. Deze grote hit van The Trammps is wat mij betreft toch wel het meest aansprekende disconummer aller tijden. Wie heeft met dit nummer nou niet op de dansvloer gestaan. Heel bijzonder dat het nummer in Nederland slechts een bescheiden hit werd in de Tipparade.

The Trammps – Disco Inferno; 1977.

The Trammps

The Trammps was één van de eerste discobands. Het eerste grote succes van de band was hun coverversie van Zing! Went the Strings of My Heart welke in 1972 werd uitgebracht. Dit nummer is zeker ook één van mijn favoriete disconummers. De eerste grote hit waarmee The Trammps definitief doorbraken in Nederland was Love Epidemic uit 1973. Hold Back the Night en Shout zijn ook succesvol geweest in Nederland. Shout is een nummer dat ik ook vaak opneem in afspeellijsten voor feestjes.

The Trammps – Hitmedley (Dutch TV, Max Proms 2016)

Andy Gibb

Jongere broertje Andy Gibb heeft een zeer bewogen en kort leven geleid met grote successen en diepe dalen. Andy Gibb kreeg groot succes in 1977 toen zijn singles I Just Want To Be Your Everything en (Love Is) Thicker Than Water de eerste plaats bereikten in de Amerikaanse Billboard Top 100. Het volgende jaar bereikte hij dat ook met Shadow Dancing. Daarmee was hij de eerste soloartiest die met zijn eerste drie singles die plaats bereikte. Dit record werd pas in 1991 gebroken door Mariah Carey.

Op het persoonlijke vlak kreeg hij grote problemen; hij werd behandeld wegens een cocaïne-verslaving en werd in 1987 bankroet verklaard. Daarna leek hij uit het dal te komen; hij nam met zijn broers enkele demo’s op, met de bedoeling dat hij hun groep zou komen versterken. Tevens was hij bezig met een nieuw album, waarop onder andere de track “Man On Fire” zou komen te staan. In maart 1988 kreeg hij last van een verwaarloosde hartkwaal. Hij overleed aan een ontsteking van de hartspier, vijf dagen na zijn dertigste verjaardag.

Kijk hier naar een korte documentaire over Andy Gibb: What Happened to Andy Gibb.

Andy Gibb had het allemaal: uiterlijk, geld, talent en vooral de steun van zijn broers, The Bee Gees. Geen van die dingen kon helpen zijn demonen te overwinnen.

The Wiz

The Wiz is een musical-film, uitgebracht in 1978. Het is de verfilming van de gelijknamige Broadway musical uit 1975. Opvallend is de rolbezetting die geheel Afro Afrikaans is, wat voor een heel eigen karakter zorgt. De film kan ook wel worden beschouwd als een moderne versie van de film The Wizard of Oz uit 1939, die gebaseerd is op de verhalen uit 1900-1920 over de tovenaar van Oz van schrijver.

Gezichtsbepalend voor de film zijn Diana Ross in de rol van Dorothy en Michael Jackson als de vogelverschrikker.

The Wiz – “Brand New Day” – Remastered – 1978.

Luv’

Luv’ is een voormalige Nederlandse popgroep uit de jaren zeventig en tachtig met invloeden uit het dicos-genre. De band wordt in 1976 opgericht door de producer Hans van Hemert. Samen met componist Piet Souer en manager Han Meijer schrijft hij het nummer My man dat hij in 1977 laat inzingen door drie op uitstraling bij elkaar gezochte dames, de roodharige José Hoebee, de blondine Marga Scheide en de donkerharige Patty Brard. Het liedje is serieus van toon, en gaat over een spoorwegmedewerker die wordt doodgeschoten. De single wordt uitgebracht in mei 1977. Het nummer haalt de hogere regionen van zowel de Belgische als de Nederlandse hitparade.

Het jaar 1978 werd een zeer succesvol jaar voor Luv’ met twee nummer 1 hits: You’re the greatest Lover en Trojan Horse. Van dit nummer verscheen in 2015 een remix samengesteld door Kav Verhouzer. Met zijn remix geeft hij een moderne draai aan het nummer, wat een geweldige partystarter is geworden.

Veel bekendheid kreeg Luv’ via de comedyserie Waldolala. Dit ging over de eigenaar van Nightclub Waldolala, de heer Waldo van Dungen (Dolf Brouwers ook bekend van Sjef van Oekel). De serie Waldolala bestond uit 10 delen en werd uitgezonden tussen 12 februari 1978 en 23 april 1978. De VPRO zond Waldolala uit op zondagavond. Eigenlijk was Waldolala een bijnaam en heet de serie eigenlijk “Het is weer zo laat!”. Met de titelsong U.O.ME (You Owe Me) werd Luv’ bekend bij het Nederlandse publiek.

Mijn favoriete nummer van Luv’ is Ooh, Yes I Do. Ook in dit nummer zie je weer de leuke pasjes.

Luv – Ooh, Yes I Do • TopPop.

De Toppers

Luv’ heeft in 2006 en in 2007 nog een gast opgetreden verzorgd bij concerten van de Toppers. Toen waren hun grootste hits nog een keer te beluisteren. De dames waren ondertussen al wat jaartjes ouder geworden en kwamen het podium op met rollators. Maar al gauw werden deze aan de kant gezet voor een fantastisch feest in de Amsterdam Arena.

Robert Long, Simone Kleinsma en Marine Bijl.

Robert Long, Simone Kleinsma en Martine Bijl – Vanmorgen vloog ze nog – Op Volle Toeren.

Frankie Vali & The Four Seasons.

Frankie Valli & The Four Seasons – December, 1963 (Oh, What a Night) (Official Music Video).

Tower.

Tower – See You Tonight.

Joos Nuissl.

Dit nummer is niet te beluisteren op Spotify.

Joost Nuissl – Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben | Op Losse Groeven.

Anita Meyer.

Anita Meyer – Why Tell Me Why.

Passe-Partout.

Grand Gala du Kwek 2015 – De Doodgewoonste Dingen.

Coeur de Pira.

Coeur de Pirate & Julien Doré – Pour un infidèle (clip officiel).

My best Eurovision clip.

Love Love, Peace peace – How to make a perfect Eurovision Song.

Outcast.

Outkast – Hey Ya! (Official HD Video).

Fun Fun.

Fun Fun – Happy Station (1983) | Video: Beat Street 1984 | Roxy Battle (HD) Heroes Of The 80s.

John Miles.

John Miles – Music – Live Proms 2001 (HQ).

Queen.

Queen – Bohemian Rhapsody (Official Video Remastered).

Lady Gaga.

Lady Gaga’s FULL Pepsi Zero Sugar Super Bowl LI Halftime Show | NFL.

Moby.

Moby – Why Does My Heart Feel So Bad?

Dan Hartman.

Dan Hartman – “Relight My Fire” (1979) **Video montage featuring The Solid Gold Dancers**

Angel.

Dit nummer is niet te beluisteren op Spotify.

Angel – The Winter Song (Sound Enhanced). Dit nummer is niet terug te vinden op Spotify.

Windjammer.

Windjammer – Harborlight. Dit nummer is niet terug te vinden op Spotify.

Floor Jansen & Henk Poort.

Floor Jansen & Henk Poort – Phantom Of The Opera | Beste Zangers 2019.

Polle Eduard.

Polle Eduard – Ik Wil Jou – Op Volle ToerenTopPop.

You’re the One That I Want.

Grease (1978) – You’re the One That I Want + ending scene (HD).

Grease.

Grease, Centraal Station Antwerpen
Categorieën: Afspeellijsten

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.