De leukste afspeellijsten van DJ Dijk hier verzameld

Mijn passie voor het maken van afspeellijsten
Je kunt mij volgen op Spotify onder het profiel DJ Dijk; daar kun je ook mijn afspeellijsten volgen. De afspeellijsten die je leuk vindt kun je toevoegen aan jouw bibliotheek op je eigen Spotify-account door op het plusje bij de afspeellijst te klikken. Ik vind het leuk om vanuit specifieke genres en muziekstijlen de mooiste nummers te verzamelen. Continu ben ik op zoek naar nieuwe nummers die passend zijn voor de afspeellijst waar ik op dat moment aan werk. Ook onderhoud ik op deze manier bestaande afspeellijsten.

Concurrentie met Spotify

Ik ben trots op de lijsten die ik heb samengesteld en durf de stelling aan dat deze beter zijn dan de gemiddelde afspeellijsten die door Spotify op het muziek-platform worden aangeboden. Het lijkt wel of Spotify uitsluitend met algoritmes werkt en dat er geen bezieling aan te pas komt. Dat ik als een echte muziekliefhebber geen enkele afspeellijst van deze digitale muziekservice volg spreekt dan ook al voor zich.

Helaas is het mij niet gelukt om in contact met Spotify te komen om mijn passie (en misschien ook wel mijn talent) voor het samenstellen van mooie afspeellijsten in te kunnen zetten voor deze wereldspeler in de muziekbranche.

Meer dan 8.000 volgers
Mijn hoop was er op gevestigd dat dan enkele van mijn afspeellijsten door Spotify geplaatst zouden worden. Zoveel mogelijk mensen zou ik dan kunnen laten genieten van de fijne nummers die ik zorgvuldig heb geselecteerd. Dat zou dan ook veel volgers betekenen voor mijn afspeellijsten. Dat is allemaal dus niet gelukt. Dus werk ik aan mijn eigen promotie, o. a. door deze website te onderhouden.

De afspeellijsten voorzie ik van een passend plaatje en een leuke tekst en uiteraard steengoede nummers waarvan ik denk dat ze aanslaan. Het allerbelangrijkste is om een pakkende titel voor de afspeellijst te bedenken die goed vindbaar is. Dat is best lastig want er is een heel groot aanbod van play-lists op Spotify. Gelukkig weten steeds meer mensen mij te vinden en heb ik al meer dan 7.000 volgers voor mijn afspeellijsten. Dat het er al zo veel zijn beschouw ik als een stukje waardering voor mijn inzet om anderen te laten genieten van mooie muziek.

Laat je verrassen door deze afspeellijsten

Hieronder vind je een selectie van een aantal leuke afspeellijsten die je op mijn Spotify-profiel kunt vinden. Je kunt de nummers hieronder kort achter elkaar beluisteren door op play te drukken. Wanneer je naar de hele afspeellijst wilt luisteren klik dan op afspelen op Spotify (komt vanzelf in beeld).

De eerst afspeellijst die ik graag onder de aandacht wil brengen is The best Party Music: Tijd voor steengoede up tempo party muziek. Een mix van dance, discoklassiekers en oude hits die opnieuw zijn uitgebracht in uitvoeringen met de fameuze discobeat van de jaren 70 en 80. Met ook de leukste Nederlandstalige feestnummers. The best party Music!

De klassiekers van de jaren 70 zijn verzameld in deze geweldige afspeellijst: The best of the Seventies Hits. Je wordt meegenomen naar de fantastische jaren 70 met alleen maar hoogtepunten uit onze collectieve muziekgeschiedenis. Een mooie lijst om herinneringen mee op te halen. Go back with the greatest 70’s classics!

De lijst heb ik samengesteld voor de reünie van klas 6 van het jaar 1975 van de Jan Thiesschool in Rolde.

Geniet van deze gevarieerde afspeellijst Feestmuziek met disco, oude hits en Nederlandstalige nummers. De lijst bevat alleen maar topnummers die heel geschikt zijn voor een feestje! Feestnummers die we allemaal kennen. Je kunt de lijst van begin tot eind achter elkaar afspelen zonder zelf steeds weer nieuwe nummers op te zoeken. Dat heb ik al voor jou gedaan en in een fijne volgorde. Maak er een mooi feestje van. Deze feestmuziek zal daar zeker aan bijdragen.

Hierna nog een nieuwe afspeellijst met fantastische feestnummers: De afspeellijst feestnummers: discostampers, dance-hits, rock en NL-talig bevat de beste hits voor een geweldig feest. Oude hits, disco klassiekers, rock and roll, dance Nederlandstalige meezingers, Dance nummers en een hele mooie finale op het eind voor een gezamenlijke afsluiting van een fantastische avond om nooit te vergeten.

In de afspeellijst New Wave Hits zijn de beste New Wave Hits verzameld. De muziek vindt zijn oorsprong in muziekstijlen zoals disco, punk, powerpop en glamrock; veelal met synthezizer. Populair in de jaren 70 en beginjaren 80. Deze tegendraadse muziek valt te typeren als meeslepend en zweverig.

Heb je een BBQ of een buurtfeest en wil je leuke muziek erbij, dan is deze afspeellijst BBQ Summer time daarvoor uitermate geschikt. De lijst bevat een mix van oude hits en nieuwe hits. Met topnummers van alle muziekstijlen zoals Disco, Dance en Rock. Met ook Nederlandstalige topnummers. Geniet van het samenzijn met anderen en van deze fantastische afspeellijst.

In de lijst De favoriete nummers van DJ Dijk zijn de nummers verzameld waar ik graag naar luister. De rustige nummers geven mij de ruimte om te reflecteren. De meer up tempo nummers maken mij vrolijk, brengen mij in beweging en geven mij de energie die ik nodig ben. De muziekvitaminen ben ik dagelijks nodig. Luister je met me mee?

Geniet van deze vrolijke zomerhits voor jou verzameld op de afspeellijst: Summertime music. Enjoy the Summer with these songs with a summary touch. Songs you all well know and that make you happy!

De beste Duitse Schlagers – Duitstalige feestnummers – meezingers: Eindelijk een afspeellijst met oude en nieuwe Duitse hits / Duitse Schlagers verzameld voor een feestje. Met DJ Ötzi, Micky Kraus, DJ Schlager, Die jungen Zillertaler, de grootste Apres Ski-hits, Heino en alle bekende Duitstalige (party)hits en klassiekers om mee te zingen en te feesten!

Eighties – Jaren 80Greatest Hits. Geniet van deze klassiekers van de jaren 80 en ga terug in de tijd. Een tijdperk met nieuwe muziekstijlen zoals Punk, New Wave, Poprock, Ska, Hiphop en Soul. Ook bleef de Disco in dit decennium belangrijk. De leukste- en grootste hits van the 80’s zijn in deze lijst voor verzameld.

Geniet van de beste Nederlandse hits. Oude en vertrouwde nummers en nieuwe nummers van deze tijd. Even fijn naar Nederlandstalige muziek luisteren. Meezingen kan zeker op deze mooie nummers. Nieuwe nummers die de eigenschap ‘Beste’ waard zijn worden steeds toegevoegd.

De lijst wordt regelmatig geüpdatet.

Nederlandstalige feestnummers! Luister hier naar de compleetste lijst met de beste feestnummers en meezingers van Nederlandse bodem. Een mix van de grootste hits van deze tijd en oude bekende nummers. Met deze geweldige afspeellijst heb je gegarandeerd een geslaagd feestje! Lekker meezingen, want we kennen ze allemaal!

De lijst wordt regelmatig geüpdatet.

De afspeellijst Nederpop – Dutch Pop bevat de beste popnummers van Nederlandse artiesten en bands. Engelstalig en Nederlandstalig hits. Echte klassiekers! Met ook nummers die je niet vaak meer hoort maar wel degelijk een belangrijk onderdeel uitmaken van de Nederlandse Popgeschiedenis.

De afspeellijst Michael Jackson Greatest Hits bevat de beste en mooiste nummers van Michael Jackson, the King of Pop. Alle nummer 1 hits zijn in deze lijst opgenomen. Van disco tot mooie rustige nummers die Michael door de jaren heen heeft gemaakt. Ook The Jacksons kom je uiteraard tegen. Geniet van de geweldige nalatenschap van deze fantastische pop-icoon waar ik groot fan van ben.

Geniet van de afspeellijst Workout music based on disco tijdens het sproten, dansen, workout / trainen van deze moderne disconummers. Grotendeels gebaseerd op bekende disco hits uit de jaren zeventig en tachtig.

Dit is de afspeellijst Happy Songs. Een playlist met populaire hedendaagse nummers die jou vrolijk en blij maken! Veel plezier met deze fantastische nummers! Je gaat je er vast goed bij voelen.

Music that makes you happy.

Disco Classics Party; een fantastische lijst met de bekendste disco klassiekers, geweldige rocknummers en oude hits; perfect voor een feestje. Alle klassiekers zijn in deze afspeellijst verzameld. Even lekker swingen op de topnummers die we allemaal wel kennen. Een afspeellijst van DJ Dijk.

De afspeellijst Running Music is heel geschikt om naar te luisteren tijdens het hardlopen (160-170 bits per minuut). Met deze topnummers kom je in het gewenste loopritme. Bovendien zijn het hele leuke nummers waar je vrolijk van wordt.

Lekker luisteren naar muziek tijdens het hardlopen.

De lijst is ontstaan in de Coronatijd, samengesteld op verzoek van enthousiaste hardwerkende en hardlopende collega’s van de gemeente Assen. Wekelijks een uurtje hardlopen ‘samen op afstand’. Na een gezamenlijke warming up via Teams gaat ieder zijn eigen route volgen. Maar het contact blijft, want iedereen luistert naar dezelfde muziek. Ondanks de loopafstanden van elkaar is er dan toch verbinding!

De afspeellijst is na de Coronatijd ververst.

De afspeellijst Arbeidsvitaminen voor U is geïnspireerd op het radioprogramma Arbeidsvitaminen. Stuk voor stuk mooie nummers die je zeker zult herkennen.

Arbeidsvitaminen

Arbeidsvitaminen bestaat sinds 19 februari 1946 en is het langstlopende landelijke radioprogramma ter wereld. Het was het best beluisterde programma van 3FM en behoorde tot de best beluisterde programma’s van Nederland. Arbeidsvitaminen kun je nog steeds beluisteren: van maandag tot en met vrijdag tussen negen en twaalf uur ’s ochtends op NPO Radio 5. De huidige presentatie is in handen van Hans Schiffers.

Hans Schiffers achter de microfoon bij Radio 5.

De afspeellijst Pub quiz music bevat nieuwe en verrassende nummers voor bij de borrel of af te spelen tijdens een pub quiz. Nummers die je zeker leuk gaat vinden en je steeds weer opnieuw wilt gaan afspelen.

De afspeellijst Family Party Time with DJ Dijk is geschikt voor familie feestjes. Een formule van DJ Dijk: ouders gaan samen met hun kinderen op stap. Vroeger gingen de ouders uit met vrienden en vriendinnen; naar de kroeg of naar de disco en nu gaan hun kinderen op stap met vrienden. Nu we allemaal (bijna) volwassen zijn kunnen we ook samen uitgaan! Daar hoort natuurlijk een afspeellijst bij waarmee je een hele avond met elkaar kunt feesten.

Het plaatje dat symbool staat voor de website van DJ Dijk.

Geniet met het hele gezin van deze fantastische nummers; samen met andere vrienden die ook hun kinderen meebrengen!

De afspeellijst The best of the Seventies Easy Listening bevat herkenbare nummers uit de jaren zeventig. Je kunt de lijst afspelen als achtergrondmuziek of voor muziek bij een rustige avond. Ook zeer geschikt om af te spelen onder het thuiswerken of met oortjes op wanneer je buiten werkt.

Rustige Lounge Music. Lekker chillen met deze fantastische lounge muziek met bekende hits. Dat kan met deze mooie rustige – relaxte nummers. Even helemaal niets doen en ontspannen. Ook geschikt voor achtergrondmuziek bij het thuiswerken, studeren of bij het inslapen.

Geniet in alle rust van deze nummers en kom even tot jezelf. Wil je even helemaal tot rust komen kijk dan onderaan deze pagina.

Discotheek het Hof van Rolde

De afspeellijst Discotheek het Hof van Rolde bevat legendarische nummers die de DJ’s van Discotheek het Hof van Rolde draaiden! Speciaal samengesteld voor de vrienden van het Hof van Rolde. Even terug naar die goede tijd.

In de afspeellijst De beste Italiaanse Hits zijn de bekendste en mooiste Italiaanstalige nummers verzameld. Pareltjes voornamelijk uit de jaren 70 en 80. Heel geschikt voor jouw vakantiegevoel en als achtergrondmuziek bijvoorbeeld bij een Italiaans etentje. Met ook verrassende nummers van deze tijd. Geniet van deze fantastische lijst.

Bella Italia!

De lijst Terschelling Holiday Music is geïnspireerd op Terschelling. Ben je weer eens op jouw favoriete eiland, geniet dan van deze gevarieerde lijst met bekende nummers van vroegere jaren en van deze tijd. Deze muziek zal zeker op een positieve manier bijdragen aan jouw vakantiegevoel! Veel luister- en vakantieplezier!

Het logo van Spotify.

Wil je even een moment (of zelfs een half uurtje) helemaal tot rust komen kijk en luister dan naar dit YouTube fimpje voor een helende werking. 

Self love healing – Music for Meditation.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *