Een blog van Rik de Groot.

De films van filmmaker Quentin Tarantino zijn herkenbaar door de beelden van blote voeten, eindeloze dialogen, filmshots vanuit de kofferbak en hoofdrolspelers die plotseling het loodje leggen. De 9 tot nu toe gemaakte films hebben ook een grote diversiteit aan prachtige muziek. Ik ben een groot fan van de films en de muziekkeuzes van Tarantino. Het juiste nummer wordt op het juiste moment gestart in de film en hierdoor wordt mijn filmbeleving nog intenser.

De nummers variëren van rap, rock and roll, country en meer. Voor de film ‘The Hateful eight’ is zelfs klassieke muziek door de onlangs overleden Ennio Morricone gecomponeerd. De diversiteit aan nummers is groot!

Hieronder de top 5 met YouTube video’s toegevoegd met voor mij de beste nummers van de Tarantino films. Onderaan deze blog staat de beste nummers van de Tarantino Films en vind je mijn favoriete top 20 Tarantino Tracks.

Nummer 5: Little Green Bag

In een interview met Tarantino heb ik gehoord dat hij eerst de muziek uitkiest voor de film, en vervolgens de beelden erbij bedenkt. Een omgekeerde manier van werken. Voor de films worden relatief onbekende nummers gekozen. Een leuk voorbeeld is Little Green Bag van George Baker. Uiteraard is de Nederlander in Nederland bekend , maar in de VS is hij minder bekend. Alleen van de hit: Una Paloma Blanca.

Little Green Bag is gebruikt voor de intro van Resevoir Dogs.

Nummer 4: You Never Can Tell

Na het succes van Grease (wat ook een mooie muziekfilm is). Is John Travolta een tijdje van de radar verdwenen. In de tweede film van Quentin Tarantino heeft Travolta’s zijn carrière een nieuwe boost gekregen, door de rol te vertolken van Vincent Vega in de super klassieker: Pulp Fiction.

Hieronder de bekende dans scene uit Pulp Fiction:

Nummer 3: I Got A name

E’en van mijn persoonlijke favorieten is I Got A Name van Jim Croce. Dit nummer wordt gebruikt in de winter scene van de western: Django Unchained.

Nummer 2: Son Of A Preacher Man

Voor de nummer 2 keren we terug naar de film Pulp Fiction. In het huis van Mia (Uma Thurman) wordt deze muziek klassieker afgespeeld. Son Of A Preacher Man van Dusty Springfield. De laatste scene van de leuke maar ongemakkelijke date. Helaas kan deze scene niet getoond worden in deze blog; heeft met rechten te maken ofzo. Je kunt nog wel even kijken naar een ‘reguliere opname’ van Son of A Preacher.

Nummer 1: Cat People

Dit nummer van David Bowie wordt afgespeeld vlak voordat het theater in vlammen opgaat. Een mooi opbouwend en spannend nummer met een toepasselijke songtekst: “Putting out the fire with gasoline”.

Beste Taramtino movie tracks

Voor de echte liefhebbers een opname van meer dan 1 uur Tracks van Tarantino movies.

Tarantino Top 20

Luister hieronder naar de top 20 best Tarantino Tracks; de favorieten van Rik de Groot.

Best Tracks from Tarantino films

Hieronder de afspeellijst Best Tracks from Tarantino Films van Spotify. Luister ook eens naar het geweldige nummer: Tarantino’s Tango. Tarantino – Gare Du Nord.

Categorieën: Afspeellijsten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *